kalafiorowa z młodego kalafiora

zupy z młodymi warzywami mają wyjątkowy smak. także do ugotowania tej kalafiorowej użyjcie oprócz młodego kalafiora również młodej włoszczyzny. zamiast passaty możecie też wziąć świeże pomidory, choć koloru nie dadzą za wiele, za to smak będzie jeszcze lepszy!

zupa pomidorowa

zupa pomidorowa-kalafiorowa

  • 1 nieduży kalafior,
  • 2 litry wywaru drobiowego z włoszczyzną,
  • 0,5 szkl. passaty lub 0,5 kg dojrzałych pomidorów bez skórki,
  • sól, pieprz,
  • śmietana,
  • natka pietruszki

Do gotującego się wywaru drobiowego z włoszczyzną dodaj drobno pokrojony kalafior. Gdy będzie miękki dodaj passatę lub pokrojone pomidory bez skórki. Gotuj na małym ogniu jeszcze przez 10 minut. Dopraw solą i pieprzem. Podawaj z kleksem śmietany i natką pietruszki

Zerknij tutaj rónież:

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *