Dzikie smaki

książka kucharska, chwasty, kaja nowakowska, małgorzata ruszkowska,

Dziś Światowy Dzień Książki i Praw Autorskich, więc ciężko bym się nie odniosła do książek. W ubiegłym tygodniu dostałam fantastyczną książkę kucharską od Wydawnictwa Pascal Books – „Dzikie smaki. Kuchnia zwariowanego zbieracza roślin”. W ostatnich latach blogerzy na potęgę zaczęli wydawać książki. Z jednej strony to dobrze, bo skończyły się czasy przedruków, często źle tłumaczonych i z produktami niedostępnymi na naszym rynku. O tym co mi się w tej książce podoba mówię w swoim króciutkim filmie na kanale youtube, a poniżej znajdziecie linki do moich „dzikich” przepisów.

bez czarny 

ocet bzowy

bez lilak

surówka z ogórkiem, cukinią i awokado

mlecz

kwiaty smażone w cieście

podbiał

sałata z podbiałem i sosem winegret

pokrzywa

drożdżówki z fetą,
pesto,
kopytka z sosem pomidorowo-śmietanowym

Zerknij tutaj rónież:

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *