Go Back
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Drukuj przepis
Przypnij przepis
Karkówka pieczona w soku jabłkowym
czas przygotowania
12
hours
hrs
czas gotowania
2
hours
hrs
czas całkowity
14
hours
hrs
kategoria:
Dania główne
kuchnia:
domowa
sok jabłkowy, wieprzowina
ilość porcji:
8
osób
Składniki:
1-1,5
kg
karkówki wieprzowa
marynata
2
szkl.
soku jabłkowego
2
łyżeczki
czosnku granulowanego
1,5
łyżeczki
cynamonu mielonego
1,5
łyżeczki
kminku mielonego
4
liście laurowe
2
łyżeczki
oregano suszonego
1-2
łyżeczki
soli
Przepis
Wymieszaj składniki marynaty i zanurz w niej karkówkę na minimum 2 godziny, a najlepiej całą noc (12 godzin).
Jeśli mięso stało w lodówce, to wyjmij je z niej na godzinę przed pieczeniem.
Piekarnik rozgrzej do 180 st. C
Mięso piecz z marynatą, pod przykryciem przez 2 godziny.