Go Back
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Drukuj przepis
Przypnij przepis
Tofu w sosie paprykowym
czas przygotowania
20
minutes
mins
czas gotowania
4
hours
hrs
15
minutes
mins
kategoria:
Dania główne
kuchnia:
domowa
papryka, tofu, wolnowar
ilość porcji:
6
osób
Składniki:
2
kostki
tofu,
5
szt.
czerwonej papryki
1
łyżka
startego imbiru
1
ząbek
czosnku,
zmiażdżony
1
laska
cynamonu
4
szt.
pomidorów
1
szkl.
wody
1
łyżeczka
chilli,
w proszku
1,5
łyżeczki
soli
1/4
szkl.
oliwy
Sos
2
łyżki
syropu klonowego lub daktylowego
1
szkl.
crème fraîche
0,5
szkl.
wody,
ewentualnie do rozrzedzenia
1
łyżeczka
kozieradki,
suszonej
Przepis
Pokrój oczyszczoną paprykę i pomidory w kostkę i umieść je w wolnowarze.
Dodaj imbir, czosnek, cynamon, wodę, oliwę i przyprawy.
Ustaw opcję gotowania High na 4 godziny.
Miękkie warzywa zmiksuj ze składnikami sosu.
Tofu pokrój w plastry i dodaj do sosu, podgrzewaj razem ok. 15 minut.
Podawaj z ryżem lub chlebkami naan.