Przygoda z magazynem Maszkety zaczęła się w 2014 roku i trwała do 2017. Powstało 13 numerów. Każda z osób, która pracowała przy powstawaniu tego magazynu, zdobyła bezcenne doświadczenie. Mój wkład obejmował nie tylko opracowywanie przepisów, ale również skład i publikację magazynu. Nadal uważam, że nie mam się czego wstydzić 😉
![magazyn maszkety, czasopismo, blogerów, śląskich](https://uleuli.pl/wp-content/uploads/2019/03/maszkety.jpg)
„Maszkety”, czyli przysmaki, jak sama nazwa wskazuje, były pełne smakowitości – dla ciała i dla ducha. Przybliżałyśmy kuchnię śląską w tradycyjnej i nowoczesnej odsłonie. Podróżowałyśmy po regionie i za granicę. Zapoznawałyśmy z tematyką food design i instruowałyśmy, jak parzyć dobrą kawę. Do tego było zawsze coś dla dzieciaków, pracownia diy i słownik kulinariów w gwarze śląskiej.
Mimo iż magazyn przestał się już ukazywać, to wszystkie numery są nadal dostępne on-line: https://issuu.com/magazynmaszkety