no dobra, trochę przesadziłam, ale zebrało się ich przez te kilka lat naprawdę sporo. jedynie słodkości są traktowane przeze mnie po macoszemu, no i raczej się to nie zmieni 😉
risotto
– risotto z piwem i dynią,
– risotto z dynią,
pierogi, naleśniki, makarony, kluski
– pierogi z soczewicą i dynią,
– naleśniki z dynią,
– makaron razowy z sosem dyniowym,
– gnocchi z dyni z pesto z rucoli,
– gnocchi z zielonym i niebieskim sosem,
– gnocchi z sosem maślano-szałwiowym
przetwory
– konfitura jabłkowo-dyniowa,
– dżem z dyni z pomarańczami
gulasze
– gulasz warzywny,
– gulasz wieprzowy ze szpinakiem,
– południowy kurczak na ostro,
– dynia z wołowiną,
– wieprzowina z dynią,
faszerowane
– faszerowana kaszą gryczaną,
– faszerowana mięsem indyka,
zapiekanki
– zapiekanka dyniowo-ryżowa,
– zapiekanka dyniowo-makaronowa,
– pasztet z soczewicy z dynią,
– zapiekanka dyniowo-ziemniaczana,
– tarta z dyni,
– dynia zapiekana z białymi kiełbaskami,
zupy
– dynia + brukiew,
– dynia + pesto,
– zupa krem I,
– zupa krem II,
– dominikańska zupa rybna z dynią,
– bezglutenowa pomidorowa,
pestki z dyni
– sałatka z fasolki szparagowej,
– spätzle z pesto z pestek dyni,
– pasta z pestkami z dyni i twarożkiem,