To już trzecia edycja akcji kulinarnej “Tydzień z piwem w tle”. Tegorocznym pretekstem do wybrania terminu jest pierwszy na Górnym Śląsku festiwal piw rzemieślniczych – Silesia Beer Fest. Iluż z nas ma szansę trafić do przydomowych browarów, warsztatów w piwnicy czy innych dość egzotycznych miejsc warzenia piwa? Zapewne niewielu, dlatego to niezwykła okazja by spróbować około 200 najlepszych polskich i zagranicznych piw, pójść na wykłady, panele dyskusyjne, warsztaty i degustacje rzadko spotykanych lub wręcz niedostępnych piw w Polsce.
Jak zwykle swoją akcją zachęcam Was nie tylko do picia piwa, ale również do zabawy jego smakiem przy gotowaniu lub pieczeniu. źródłem inspiracji i eksperymentów mogą być przepisy z ubiegłych lat:
2013 – pretekstem do zabawy był Międzynarodowy Dzień Piwa i Piowowarów,
Zasady są jak co roku:
– piwo wykorzystujemy do gotowania lub pieczenia,
– wpisy można publikować przez agregator kulinarny – Mikser, jak również zgłaszać bezpośrednio mailem – janiolka[at]gazeta.pl,
– tytułem wpisu nie mogą być cyferki i motywy graficzne,
– można dodać dowolną ilość wpisów,
– nie można dodawać wpisów napisanych przed rozpoczęciem akcji
Zapowiedź konkursu!
Fejsbukowicze mają szansę wkrótce stać się posiadaczami podwójnych wejściówek – także pilnie śledźcie profil Eksperyment Sobotni!
2-4 października 2015 roku
Porcelana Śląska Park, ul. Porcelanowa 23, 40-246 Katowice