barszcz – zupa dla zakatarzonych

Oraz wszystkich, którym przeziębienie odebrało śmiałość przyprawiania.

barszcz w 10 minut – składniki:

1 l barszczu z kartonu, 1 puszka białej fasoli, 1 puszka czerwonej fasoli, mały kubek śmietany, łyżeczka majeranku, 1-2 posiekane ząbki czosnku, ugotowane łazanki

barszcz w 10 minut – przepis

Do barszczu dodajemy wypłukane oba rodzaje fasoli, czosnek i majeranek. Gdy się podgrzeje należy przestać gotować i dodać śmietanę. Do talerza wkładamy najpierw łazanki, potem zalewamy je zupą.
Jeśli nie jesteśmy przeziębieni doprawić np.: kwaskiem cytrynowym lub octem winnym. Ale zwykle gotowy barszcz jest już wystarczająco przyprawiony.

janiolka, sobota, 23 lutego 2008

Zerknij tutaj rónież:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *