bób z koperkiem i musztardą

sezon na szparagi się kończy, ale lato ma w zanadrzu wiele innych fantastycznych smaków, czasem może nie tak ekskluzywnych, ale pozwalających również na wiele eksperymentów kulinarnych. Tegoroczny pierwszy bób wystąpił w roli dodatku obiadowego zastępując ziemniaki. Korzystając, że był świeżo zebrany nie bawiłam się w jego obieranie, skórka była mięciutka i jadło się ją bez problemów.
Jeśli szukacie jeszcze innych zastosowań bobu, kliknijcie tu śmiało!

strączkowe, czosnek, śmietana, sezonowo, przekąska,

bób z koperkiem

  • 0,5 kg bobu,
  • pół pęczka koperku,
  • 1 ząbek czosnku,
  • 1 łyżka ziarnistej musztardy,
  • 2 łyżki śmietany,
  • sól i cukier

Wrzącą wodę posól i posłodź. Wrzuć umyty bób. Gotuj 15-20 minut od momentu zawrzenia. Odcedź i wymieszaj ze śmietaną, musztardą posiekanym koperkiem i czosnkiem. Podawaj od razu.

Zerknij tutaj rónież:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *