Czasem coś, co się wydaje ekstremalnie niepasujące do delikatnego smaku dziecka, trafia w punkt. Sałatkę te zjadło dziecko, nie jedzące niczego, co ma w sobie więcej składników naturalnych, niż polepszaczy smaku i aromatów identycznych z naturalnymi. To chyba sukces?!
sałatka obiadowa – składniki:
80 dkg brukselki, 2 grapefruity (czerwone są dekoracyjniejsze), winegret
sałatka obiadowa – przepis
brukselkę gotujemy. czerwone grapefruity obieramy z grubej skorki, cienkiej skorki, błonek itd, a do mięsa 😉 mieszamy warzywka z porwanymi na kawałeczki owocami i polewamy sosem winegret.
jeśli ma być wersja nie tylko obiadowa, to dodajemy paseczki szynki wędzonej lub suszonej, jak kto woli…
janiolka, piątek, 12 listopada 2004
komentarze archiwalne:
No jasne, że sukces! Brukselka i grejpfruty mają specyficzny smak… Pewnie zasługa dobrego winegretu 🙂