mini kapusta, czyli brukselka dobrze sprzedana marketingowo

Czasem coś, co się wydaje ekstremalnie niepasujące do delikatnego smaku dziecka, trafia w punkt. Sałatkę te zjadło dziecko, nie jedzące niczego, co ma w sobie więcej składników naturalnych, niż polepszaczy smaku i aromatów identycznych z naturalnymi. To chyba sukces?!

sałatka obiadowa – składniki:

80 dkg brukselki, 2 grapefruity (czerwone są dekoracyjniejsze), winegret

sałatka obiadowa – przepis

brukselkę gotujemy. czerwone grapefruity obieramy z grubej skorki, cienkiej skorki, błonek itd, a do mięsa 😉 mieszamy warzywka z porwanymi na kawałeczki owocami i polewamy sosem winegret.
jeśli ma być wersja nie tylko obiadowa, to dodajemy paseczki szynki wędzonej lub suszonej, jak kto woli…

janiolka, piątek, 12 listopada 2004

komentarze archiwalne:

grazyna1961.only

No jasne, że sukces! Brukselka i grejpfruty mają specyficzny smak… Pewnie zasługa dobrego winegretu 🙂

Zerknij tutaj rónież:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *