Hotel Angelo by Vienna House Katowice po raz drugi zaprosił blogerów do swego Jazz Baru na steki. Poprzednim razem pretekstem do spotkania było otwarcie baru (o czym również pisałam). Tym razem zaproszono nas do wspólnej zabawy – bitwy burgerowej. Oczywiście nie polegała ona na rzucaniu wołowiną w przeciwnika, ale na zrobieniu takiego burgera, który zostanie włączony do menu hotelu.
Przyznam, że nie sądziłam, iż przygotują nam taką ilość składników! Naprawdę można było spełnić ukryte kulinarne pragnienia. Ale to też działało w drugą stronę – nadmiar początkowo paraliżował, co na szczęście minęło po naradzie naszej drużyny, która jednogłośnie stwierdziła, że zrobimy dwa burgery, bo aż szkoda byłoby się ograniczać.
A potem to już tylko krojenie, gotowanie, smażenie, układanie i składanie w zgrabne stosy. I taaadam, nasz burger „don Angelo” wygrywa. Jak się łatwo domyślić do jego wykonania wybraliśmy składniki z kuchni włoskiej: mozarellę, parmezan, szynkę parmeńską, oliwki i pmidory. Z bólem serca odstawiłyśmy nieużytą pastę truflową 😉
A potem dla odprężenia udaliśmy się na kolację, na którą były… nie wcale nie burgery, tylko steki.
Podane na podgrzanym kamieniu, by nie stygły za szybko, fantastycznie soczyste, z dodatkiem sosów, puree z batatów i frytkami.
I oczywiście z kieliszkiem austriackiego wina dobranym przez hotelowego sommeliera. Przemiła kolacja z miłymi towarzyszami, którzy lubią jeść i wcale tego nie ukrywają 🙂
Na koniec oczywiście jakaś smakowita promocja:
W terminie od 10 do 19 lutego odwiedź Steak Corner by Jazz Bar i zjedz swojego ulubionego steka lub burgera 50% taniej! W menu nie zabraknie również nowych pozycji komponujących się z oferowaną selekcją win z różnych części świata.
W ofercie:
• Wszystkie steki i burgery z karty 50% taniej
• Steki grillowane na kamieniu z lawy wulkanicznej
• Specjalne menu dla dzieci
Komentarze archiwalne (1)
kajaluck 2 lata temubardzo pomysłowo 😀