mam fazę

na nowe jedzenie, nowe przepisy. nie mam czasu i chęci na dłuższe stanie w kuchni. więc od tygodnia męczę stare wysokie obcasy z ubiegłego roku. i proszę państwa dotarło do mnie, że jest zima, że potrzebuję rzeczy gorących. gorących jak nie wiem co ;)*

brukselka leżąca z boczkiem (albo i na boczku)

  • 0,5 kg brukselki przekrojonej na pół, 
  • 10 dag boczku, 
  • cebula, 
  • 0,5 szkl. rosołku, 
  • sól, pieprz

cebulę kroi się w piórka, boczek w paseczki i smaży razem na złoto. do tego wrzuca się brukselkę, wlewa rosołek i przyprawia. po czym gotuje się ok. 10 min. i już.

* już wiem, jak brukselka parząca podniebienie

janiolka, środa, 07 grudnia 2005

Zerknij tutaj rónież:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.