zielony sos jogurtowy

ciężko poniższy przepis uznać za skomplikowany, ale użyte składniki pozwalają spokojnie urozmaicić dodatki na stole. doskonale sprawdzi się, jako maczadło do niezdrowych pogryzaczy i superzdrowych słupków warzyw. a wykorzystując różne rodzaje pesto można sobie dodatkowo urozmaicić smak. dla ciekawych kilka moich sprawdzonych smaków pesto:
z rukoli, które doskonale sprawdziło się w mrożeniu;
z natki pietruszki;
z pestek dyni.

bazylia, parmezan, oliwa, jogurt naturalny

dip jogurtowy z pesto

  • 1 część ulubionego pesto (tu z bazylii),
  • 2 części jogurtu naturalnego,
  • ewentualnie zmiażdżony ząbek czosnku,
  • sól, biały pieprz

wymieszać pesto z jogurtem, spróbować i ewentualnie doprawić.

Zerknij tutaj rónież:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *