smażone papryczki padrón

jako że było to moje pierwsze spotkanie z tymi papryczkami, to nie kombinowałam z nowymi przepisami i po prostu je usmażyłam. je się je w całości, razem z pestkami, chwytając za ogonki, także są świetnymi pogryzaczami towarzyskimi 😉
byłam ciekawa ich lekko orzechowego smaku i się nie zawiodłam. natomiast nie sprawdziło się zupełnie, to że 1 na 5-10 trafia się ostra. napięcie było jak przy rosyjskiej ruletce, a wszystkie okazały się łagodne. 

kuchnia hiszpańska, padrón

papryczki padrón smażone na oliwie

  • papryczki padrón,
  • oliwa do smażenia,
  • sól morska gruboziarnista

Rozgrzej około 0,5 cm oliwy na patelni lub w rondlu. Umyte papryczki osusz i smaż partiami, aż się lekko zrumienią. Posyp solą i podawaj.

Zerknij tutaj rónież:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *