Dziś Światowy Dzień Książki i Praw Autorskich, więc ciężko bym się nie odniosła do książek. W ubiegłym tygodniu dostałam fantastyczną książkę kucharską od Wydawnictwa Pascal Books – „Dzikie smaki. Kuchnia zwariowanego zbieracza roślin”. W ostatnich latach blogerzy na potęgę zaczęli wydawać książki. Z jednej strony to dobrze, bo skończyły się czasy przedruków, często źle tłumaczonych i z produktami niedostępnymi na naszym rynku. O tym co mi się w tej książce podoba mówię w swoim króciutkim filmie na kanale youtube, a poniżej znajdziecie linki do moich „dzikich” przepisów.
bez czarny
bez lilak
– surówka z ogórkiem, cukinią i awokado
mlecz
podbiał
– sałata z podbiałem i sosem winegret
pokrzywa
– drożdżówki z fetą,
– pesto,
– kopytka z sosem pomidorowo-śmietanowym