fasolka nie po bretońsku

a po berlińsku. autorem tej egzotycznej nazwy jest nieoceniony Henryk Dębski w swoim Bukiecie z warzyw. w sumie proste składniki i całkiem smaczne połączenie. bardzo dobrze sprawdzająca się w okresie dojadania poświątecznego.

surówka, fasolka szparagowa

fasolka po berlińsku

  • 0,5 kg fasolki szparagowej (może być mrożona),
  • 1 cebula,
  • 1 pęczek natki pietruszki,
  • 2-3 łyżki majonezu,
  • sól pieprz

fasolkę ugotować i od razu po ugotowaniu zanurzyć w lodowatej wodzie, żeby nie straciła koloru. osączyć. cebulę pokroić w bardzo cienkie piórka. natkę drobno posiekać. wszystko wymieszać z majonezem, doprawić solą i pieprzem.

Zerknij tutaj rónież:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.