grill i kaszanka

choć kaszanka z grilla jest smaczna sama z siebie, to nic nie stoi na przeszkodzie, żeby nie była podawana zawsze w ten sam sposób. wystarczyło wyjście do ogródka rodziców – papierówki, cebula, majeranek i jest komplet.

kaszanka, jabłka, papierówki, cebula, majeranek

kaszanka z grilla

  • kaszanka,
  • kwaśne jabłko, np. papierówka,
  • cebula,
  • świeży majeranek (po gałązce na kawałek kaszanki),
  • olej,
  • folia aluminiowa

kaszankę głęboko ponacinać w poprzek. jabłko i cebulę pokroić w cienkie półplasterki. folię aluminiową podzielić na kawałki takiej wielkości, by dało się kaszankę swobodnie zawinąć. każdy kawałek posmarować olejem. na środku ułożyć gałązkę majeranku, na to naciętą kaszankę. w nacięcia na przemian wciskać kawałki jabłka i cebulę. jeśli coś zostanie w nadmiarze, to dołożyć z boku. folię aluminiową ściśle zawinąć wokół kaszanek. pakieciki ułożyć na ruszcie i piec po 15 minut z każdej strony. po tym czasie można rozwinąć pakiecik i sprawdzić, czy cebula i jabłka już są miękkie.

zBLOGowani.pl

Zerknij tutaj rónież:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *