gulasz z fasolką szparagową – po lekkiej modyfikacji

Gulasz z fasolką już raz był, i zapomniałam o nim zupełnie poszukując czegoś na dzisiejszy obiad. Więc znalazłam przepis inny, nie trudniejszy, i wcale nie gorszy. W dodatku świetnie się sprawdził w szybkowarze*.

gulasz z fasolką szparagową – składniki:

1 kg fasolki, 0,5 kg mięsa wołowego, 2 duże cebule, 2 duże pomidory, masło lub oliwa, sól,  1 ostra papryczka

gulasz z fasolką szparagową – przepis:

Posiekane cebule smażymy razem z pokrojoną w kostkę wołowiną dopóki nie wyparuje płyn z mięsa. Dodajemy wtedy pokrojone byle jak pomidory. Gotujemy w szybkowarze 5 min. Po tym czasie dodajemy pokrojoną na kawałki fasolkę, ostrą papryczkę (wystarczy przekroić na pół) i 1,5 szkl. wody. Znowu w szybkowarze gotujemy przez 15 min. Otwieramy po spuszczeniu pary, i przyprawiamy solą.

* w zwykłym garnku czas gotowania trzeba wydłużyć dwukrotnie

Zerknij tutaj rónież:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.