halloween na obiad, czyli nowa odsłona ziemniaczanego purée

Na rodzinę zawsze można liczyć. Córkę oburzyłam wykorzystaniem zaledwie jednej oliwki, podczas, gdy konieczny był zakup całego słoika (jakby konsumpcja jego zawartości była jakimkolwiek problemem). Małżonek podsumował „o, skorupiak”. A miał być pająk, rasowy pająk z horroru, a przynajmniej z Harrego Pottera. Może jednak oliwki to nie najlepszy materiał do straszenia dzieci… Pomarudzili, pomarudzili i zjedli, i pająka vel skorupiaka, i pyszne purée, a potem nikt już nie pamiętał o strasznie strasznej dekoracji.

halloween, zabawne jedzenie, żart, dla dzieci,

purée ziemniaczane

  • 3 duże ziemniaki,
  • 1 duży batat,
  • 100 g boczku wędzonego,
  • 100 g żółtego sera,
  • 3 łyżki masła,
  • 100 ml słodkiej śmietanki,
  • sól, pieprz

Ziemniaki i batata obierz, pokrój w kostkę i ugotuj w osolonej wodzie. Odlej. Garnek z powrotem ustaw na małym ogniu i gdy ziemniaki odparowują utłucz je. Dodaj masło, dopraw solą i pieprzem, wymieszaj i przełóż do naczynia do zapiekania. Boczek pokrój w paseczki i wysmaż na suchej patelni. Ser zetrzyj na dużych oczkach tarki i rozsyp na powierzchni purée. Na serze rozsyp boczek. Wstaw do rozgrzanego piekarnika na tyle, by ser się stopił. Polej śmietanką i podawaj.

halloween, zabawne jedzenie, żart, dla dzieci,

Komentarze archiwalne(6)

sasiblo 2 lata temuświetnie wygląda

bascja 2 lata temuale świetny przepis

nati94.1994 2 lata temuciekawy pomysł

edi94907 2 lata temunajlepsza odsłona

hanhan94 2 lata temusuper pomysl

Gość: [Hurtownia zdrowej żywności] *.dynamic.chello.pl 10 miesięcy temuWygląda znakomicie, dziś przetestuję smak 🙂

Zerknij tutaj rónież:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.