jednogarnkowy prosty gulasz

ostatnio przeglądam swoje najstarsze wpisy, zwłaszcza pod kątem krótkiego czasu przygotowania. znalazłam gulasz, do którego trzeba aż 4 składników.

gulasz z fasolką szparagową, fot. M. Mazurowski

gulasz z fasolką szparagową

  • 0,5 kg mięsa na gulasz, 
  • 0,5 kg ziemniaków, 
  • 1 kg fasolki szparagowej, 
  • 1 cebula, 
  • cząber, 
  • sól, pieprz, 
  • woda*

pokrojone mięso na kawałki obsmażyć na patelni. dodać posiekaną cebulę. gdy się zrumienią dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. posypać obficie cząbrem (najlepiej wrzucić gałązkę świeżego), podlać wodą, posolić, popieprzyć i gotować ok. godziny. dodać pokrojoną na kawałki fasolkę i gotować całość do jej miękkości.

* wody można dodać tylko tyle, żeby przykryło mięso i ziemniaki lub nieco więcej, wtedy to jednogarnkowe danie będzie miało konsystencję zupy

Zerknij tutaj rónież:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.