jeszcze przed wigilią

gdzieś w aromacie ryb, mięsa, przypraw i ciast trzeba znaleźć czas na normalny posiłek. przydały się niedawno prowadzone poszukiwania. tym razem ciekawość zaprowadziła mnie na blog eweny.

placek ziemniaczano-gryczany
1 kg ugotowanych ziemniaków, 1 ugotowana torebka kaszy gryczanej, mała śmietana, 25 dkg sera białego, 3 jajka, 1 pęczek natki, 1 średnia cebula, sól, czarny pieprz
ziemniaki tłuczemy i mieszamy z kaszą i starkowanym serem. dodajemy posiekaną drobno cebulę i natkę. mocno przyprawiamy. wymieszane przekładany do natłuszczonej blaszki. pieczemy w 180 st.C ok godziny, na dolnej półce.

Zerknij tutaj rónież:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *