kapusta biała po oficersku


kuchnia wegetariańska

60 dkg kapusty, 2-3 marchewki, 1 łyżka oleju, 2 łyżki mąki, 2/3 szkl. śmietny, po 15 dkg pomidorów i jabłek, natka pietruszki, sól, cukier i pieprz
oczyszczoną marchew zetrzeć na dużych oczkach tarki. kapustę pokroić w kostkę, wymieszać z marchwią i olejem w garnku. podlać małą ilością wody i gotować do miękkości pod przykryciem. obrane pomidory i jabłka pokroić w cząstki, dodać do kapusty. śmietanę wymieszać z mąką, też dodać do kapusty, chwilę pogotować, przyprawić i dosypać natkę.

 

ten przepis to efekt przeglądania magicznych książek kucharskich z lat 70.

Zerknij tutaj rónież:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *