kurczak duszony w occie balsamicznym

Ostatnio widziałam konkurs na danie, które składałoby się z nie więcej niż 5 składników. Moja dzisiejsza propozycja spełnia spokojnie ten warunek. Dodatkową zaletą jest, to że pracy przy nim tyle co krojenie składników.

drób, pieczone mięso, pieczarki, gruszki, jesień,

kurczak duszony w occie balsamicznym

  • 500 g kurczaka bez kości,
  • 300 g pieczarek,
  • 300 g gruszek,
  • 150 ml octu balsamicznego,
  • sól, pieprz

Kurczaka pokrój w paski, zalej octem balsamicznym i odstaw na godzinę. Pieczarki pokrój w ćwiartki, gruszki w grube plasterki, dodaj do kurczaka. Piecz 6 godzin w 90 st.C.

Zerknij tutaj rónież:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *