risotto z dynią

Jestem zła, więc będę robić na przekór nawet samej sobie. Pomyślę o czymś pozytywnym, optymistycznym i smacznym, o…

risotto z dynią – składniki

400 g ryżu, 400 g miąższu z dyni, masło, 100 g tartego sera, cebula, ząbek czosnku, rosół, pietruszka , sól i pieprz

risotto z dynią – przepis

Cebulę trzeba posiekać i zeszklić na maśle. Dodać pokrojoną w kostkę dynię i kilka minut poddusić. Teraz dodać ryż i dać mu wchłonąć sok z dyni, a potem podlewać rosołem lub białym winem. Kiedy już będzie gotowe dodajemy pietruszkę i ser, ewentualnie łyżkę masła*

*jak by to powiedział tata – po to, by karoten lepiej się wchłaniał

janiolka, środa, 12 października 2005

Zerknij tutaj rónież:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *