risotto z zielonymi szparagami i cukinią

ryż, risotto, szparagi, cukinia,

Sezon szparagowy jest zbyt krótki, by jeść te warzywa tylko w jeden sposób. Wyciągnęłam z archiwum jeden ze starszych przepisów. Sekcja mięsna do kompletu dostała najzwyczajniejsze upieczone klopsiki. I w takim zestawieniu wszyscy byli szczęśliwi 😉

Przy okazji do zdjęć mogłam użyć pięknych drewnianych drobiazgów ze sklepu Kreatywne Historie, które niedawno wygrałam konkursie: deski do krojenia, łopatki i noża. Po każdym z nich widać, że to nie jest produkcja z taśmy. Do tego  drewno jest w naturalnych kolorach, zaimpregnowane jedynie olejem. Przydadzą się jeszcze nie raz i to nie tylko na planie zdjęciowym.

Po przepis kliknijcie w zdjęcie poniżej:

sezonowe, ryż, klopsiki,

Zerknij tutaj rónież:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *