po ostatnich przekąskach sylwestrowych pora na coś konkretniejszego, czyli obiad. znowu wzięłam na warsztat schab, i znowu to nie były zwyczajne kotlety w panierce. dzięki dodatkowi miodu przepis ten się spodoba z pewnością fanom łączenia mięsa ze słodkimi dodatkami.
roladki schabowe z twarogiem
- 5 porcji na kotlety bez kości,
- 15 dkg białego sera,
- 1-2 łyżki miodu,
- garść orzechów włoskich,
- sól, pieprz kajeński,
- mąka do panierowania,
- olej do smażenia
ser utrzeć widelcem, dodać miód i przyprawy oraz posiekane orzechy włoskie. kotlety cienko rozbić, oprószyć solą i pieprzem. na każdym kotlecie rozsmarować ser, zwinąć w ścisłą roladkę i obtoczyć w mące. na rozgrzany olej układać łączeniem, potem sukcesywnie po zrumienieniu obracać.