roladki schabowe z farszem pikantno-słodkim

po ostatnich przekąskach sylwestrowych pora na coś konkretniejszego, czyli obiad. znowu wzięłam na warsztat schab, i znowu to nie były zwyczajne kotlety w panierce. dzięki dodatkowi miodu przepis ten się spodoba z pewnością fanom łączenia mięsa ze słodkimi dodatkami.

schab, orzechy, miód, twaróg

roladki schabowe z twarogiem

  • 5 porcji na kotlety bez kości,
  • 15 dkg białego sera,
  • 1-2 łyżki miodu,
  • garść orzechów włoskich,
  • sól, pieprz kajeński,
  • mąka do panierowania,
  • olej do smażenia

ser utrzeć widelcem, dodać miód i przyprawy oraz posiekane orzechy włoskie. kotlety cienko rozbić, oprószyć solą i pieprzem. na każdym kotlecie rozsmarować ser, zwinąć w ścisłą roladkę i obtoczyć w mące. na rozgrzany olej układać łączeniem, potem sukcesywnie po zrumienieniu obracać.

Zerknij tutaj rónież:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.