sałatka z ryby wędzonej

bardzo lekka sałatka z ogromną ilością dobrych dla naszego organizmu składników: witamina C z papryki, selen i kwasy tłuszczowe omega 3 i omega 6 z makreli, wapń z jogurtu, naturalny antybiotyk z czosnku, olejki eteryczne ułatwiające trawienie z koperku. w dobie nadużywania suplementów diety, warto wiedzieć, co się je i czy takie suplementy są nam naprawdę potrzebne.

makrela, dorsz, papryka, koperek, jogurt

sałatka z wędzonej makreli

  • 2 duże makrele wędzone (ew. dorsz),
  • 1 puszka kukurydzy, 
  • po 1 papryce zielonej, czerwonej i żółtej, 
  • 1 ząbek czosnku, 
  • 2 łyżki posiekanego koperku, 
  • 1 szkl. jogurtu naturalnego lub zsiadłego mleka, 
  • 2-3 łyżki majonezu, 
  • pieprz

rybę oczyścić z ości i podzielić na małe kawałki. kukurydzę osączyć. papryki pokroić w małe romby (bok ok. 1,5 cm). jogurt wymieszać z majonezem, solą, drobno posiekanym czosnkiem i koperkiem. lekko wymieszać wszystko i jeśli mamy nadmiar koperku posypać nim po wierzchu.

Zerknij tutaj rónież:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *