smażona ikra

wiedziałam, że śledzie które kupiłam z myślą o bratheringach, na które wczoraj podałam przepis, nie są wypatroszone, ale tego się po nich nie spodziewałam. w ich wnętrzu trafiłam bowiem na ikrę. dzięki czemu w końcu spróbowałam, jak smakuje taka świeża, niesolona.

śledzie, zielone, kawior, jajecznica

ikra smażona z jajkiem

  • ikra z 1 śledzia,
  • 0,5 niedużej cebulki,
  • 1 jajko,
  • sól, pieprz,
  • masło do smażenia

cebulę bardzo drobno posiekać i zeszklić na maśle. oczyszczoną ikrę rozdrobnić widelcem i wymieszać z jajkiem. wlać na patelnię do cebuli, wymieszać i smażyć do ulubionej konsystencji jajecznicy. podawać ze lub na świeżym pieczywie.

Zerknij tutaj rónież:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *