fast food, czyli pasta z zielonym sosem pietruszowym

posiłek w 5 minut

makaron, pietruszka, szybko obiad 

makaron z zielonym sosem

  • makaron kokardki, 
  • duży pęczek natki pietruszki, 
  • mała cebula, 
  • kostka rosołowa ziołowa (zgroza ale dobre ;), 
  • kilka łyżek śmietany, 
  • oliwa do smażenia, 
  • ser żółty (a najlepiej parmezan);

makaron gotuje się sam, a w tym czasie cebulę szklimy na oliwie, dodajemy posiekaną drobno pietruszkę i kostkę rosołową, po chwili śmietanę i jeśli jest gęste kilka łyżek wody z makaronu. mieszamy z makaronem i posypujemy starym serem.

możemy też wstawić tak wymieszany makaron do rozgrzanego piekarnika i chwilę potrzymać go, by wierzch zaczął się rumienić.

janiolka, poniedziałek, 13 czerwca 2005

Zerknij tutaj rónież:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *