fusilli z sosem curry

tydzień temu, gdy za oknem panowała paskuda dostałam z agregatora durszlak.pl przesyłkę, której kolorowa zawartość od razu wywoływała uśmiech. dołączony był również list – zapowiedź dalszej zabawy. i dziś się do niej dołączam. miało być łączenie różnych smaków, kuchni i kolorów, więc jest i indyjskie curry i włoska pasta i piękny żółciutki kolor. po prostu #omnomnom.

fusilli curry

fusilli curry

  • 1 paczka fusilli Omnomnom,
  • 0,5 sztuki upieczonego kurczaka, 
  • 1 duża cebula, 
  • 1 szkl. mrożonego groszku, 
  • 1 łyżka łagodnego curry w proszku,
  • 4 ząbki czosnku, 
  • 2 kubeczki słodkiej śmietanki, 
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia

cebulę drobno posiekać i zeszklić na oleju. kurczaka obrać z kości i pokroić na kawałki wielkości „na jeden kęs”. wrzucić do cebuli, dodać zmiażdżony czosnek i curry. razem podsmażać ok. 2 minut. wlać śmietankę, doprawić solą i pieprzem. ugotować makaron. do curry wsypać groszek i powoli podgrzewać przez czas gotowania makaronu. delikatnie wymieszać fusilli z sosem curry.

omnomnom

Fusion  w kolorach #omnomnom

Zerknij tutaj rónież:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.