ostatnio przeglądam swoje najstarsze wpisy, zwłaszcza pod kątem krótkiego czasu przygotowania. znalazłam gulasz, do którego trzeba aż 4 składników.
gulasz z fasolką szparagową
- 0,5 kg mięsa na gulasz,
- 0,5 kg ziemniaków,
- 1 kg fasolki szparagowej,
- 1 cebula,
- cząber,
- sól, pieprz,
- woda*
pokrojone mięso na kawałki obsmażyć na patelni. dodać posiekaną cebulę. gdy się zrumienią dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. posypać obficie cząbrem (najlepiej wrzucić gałązkę świeżego), podlać wodą, posolić, popieprzyć i gotować ok. godziny. dodać pokrojoną na kawałki fasolkę i gotować całość do jej miękkości.
* wody można dodać tylko tyle, żeby przykryło mięso i ziemniaki lub nieco więcej, wtedy to jednogarnkowe danie będzie miało konsystencję zupy