fuks

zanim padł mi piekarnik zdążyłam!

faszerowana papryka, fot. M. Mazurowski

papryka faszerowana kaszą gryczaną
8 papryk, 1,5 szkl. kaszy gryczanej, 30 dkg mięsa mielonego, 1 duża cebula, 1 ząbek czosnku, 2 jajka, oregano, sól, ostra papryka
kaszę ugotować. papryki umyć i wydrążyć. cebulę drobno posiekać, zeszklić. dodać do niej mięso mielone i razem przesmażyć, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, przestudzić. wymieszać razem z kaszą gryczaną i rozmąconymi jajkami, przyprawić. dość ściśle nałożyć do papryk, przykryć ściętymi wierzchami. w naczyniu do pieczenia lekko podlać je gorącą wodą i piec w 180 st.C, aż papryka będzie miękka i zacznie się rumienić.

Zerknij tutaj rónież:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.