makaron czekoladowy na słono

ostatnio znalazłam w sklepie makaron czekoladowy, czyli po prostu z kakao. nie mogłam go nie spróbować, a asystentka zakupowa podskakiwała pokrzykując – weź dwie paczki, weź dwie paczki! kolor fantastyczny, zapach również, smak jest bardzo delikatny, ale kakao jest wyraźnie wyczuwalne. na opakowaniu była informacja, że można go podawać na słodko i na słono. jako, że makaron z serem i cukrem zakończyłam jeść wraz z zaprzestaniem wyjazdów kolonijnych, to musiałam poszukać czegoś innego. słodycz dał delikatny mascarpone, a przełamałam to słonym łososiem i sporą porcją parmezanu. i tak powstał obiad w 15 minut, czyli, taki jak najbardziej lubię 😉

fusilli, mascarpone

makaron czekoladowy z łososiem i mascarpone

  • 25 dkg makaronu czekoladowego,
  • 25 dkg wędzonego łososia,
  • 25 dkg mascarpone,
  • parmezan do posypania,
  • kilka gałązek świeżej bazylii

Makaron ugotuj w osolonej wodzie (zostaw chochelkę wody to rozrzedzenia serka). Łososia porwij na drobne kawałki. Mascarpone wymieszaj z wodą z gotowania i polej odcedzony makaron. Posyp łososiem, parmezanem i porwaną bazylią.

Zerknij tutaj rónież:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.