makaron z porami i fetą

to dość ciekawe połączenie smaków, ale brakuje mi jakiegoś spoiwa. jakieś pomysły?

makaron z porami i fetą

makaron z porami i fetą

  • 2 pory, 
  • 250 dkg makaronu, 
  • oliwa i masło do smażenia, 
  • 2-3 ząbki czosnku, 
  • 15 dag fety, 
  • 10 dag gęstej śmietany, 
  • sól, pieprz

pora przekroić wzdłuż i pokroić w plasterki. zrumienić pory na rozgrzanej oliwie z odrobiną masła. dodać zmiażdżony czosnek i przesmażyć. dodać pokruszoną większość fety oraz śmietanę, doprawić solą i pieprzem, podgrzać. ugotować makaron. wymieszać makaron z sosem. przed podaniem posypać resztą fety.

Zerknij tutaj rónież:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *