nietypowo kolorowo Sezon’ovo

na śniadanie z widokiem na lotnisko Muchowiec śląskich blogerów zaprosiło Sezon’ovo. zupełnie przez przypadek większość tych, którzy dotarli na miejsce stanowiła ekipa „Maszketów”: Marta z Pass the food, Anna Maria z Kucharnia, Magda alias Zielenina, Józefina z Good mood food oraz Ola Ostryga i dziewczyny z Domowych wypieków.

narada, zebranie redakcyjne

kto nie był w Sezon’ovo ten nie wie, jak to miejsce jest urocze. z jednej strony ogródki działkowe, z drugiej murawa lotniska. całkowicie zatopione w zieleni, utrzymane trochę w klimacie babcinego ogródka, idealne na upalne dni.

śniadanie serwowali: Przemek Błaszczyk związany z Mańana Bistro i Witek Wróbel, który jest autorem menu w Blęderze Kulinarnie, o którym niedawno pisałam. można było się spodziewać, że na śniadanie dostaniemy coś absolutnie zaskakującego.

śniadanie, sezon'ovo

no i stanęły przed nami gofry z twarożkiem, który zwieńczały szprotki.

śniadanie Sezon'ovo

kolejne były z jajecznicą robioną na parze z pudrem z boczku.

puder z boczku

następne w lekko śląsko-grillowym klimacie z kaszanką (nazywaną tu krupniokiem) z pieczonymi jabłkami.

śniadanie sezon'ovo

i na sam koniec były gofry słodkie – z musem chałwowym i sezonowymi owocami. 

śniadanie, sezon'ovo

deserem po deserze były cudne ciacha Marty – nie było osoby, która by im się oparła 😉

food the pass

spotkanie blogerów kulinarnych z szefami kuchni, to oczywiście oprócz degustacji szansa na rozmowy. pretekstem oczywiście był skład pudru z boczku 😉

śniadanie, sezon'ovo

ale zanim grzecznie wszyscy usiedli przy stole, trzeba było mistrzom zajrzeć w garnki, na co ze śmiechem przyzwalali.

zaglądanie w gary

po śniadaniu kolejnym punktem programu była akcja „słoik”. już nie tylko blogerzy mieli szansę wspólnie przygotowywać kiszonki z ekologicznych warzyw.

śniadanie, sezon'ovo

źródłem warzyw był rzecz jasna, najbardziej rozpoznawalny człowiek wszystkich targów ekologicznych na śląsku, czyli pan Eugeniusz z gospodarstwa Sokół.

pan Eugeniusz

no a jakie propozycje słoikowe były, wystarczy zerknąć na ściągę dyndającą na gałęzi.

marynaty wg witka wróbla

Sezon’ovo zaprasza na kolejne śniadanie, jeśli macie czas skuście się na nie koniecznie!

wolna sobota

Zerknij tutaj rónież:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.