nowy autor, wydawca, ba nawet sponsorzy. część pomysłów z układu zachowana, np. jak powinna kuchnia wyglądać (pod względem ergonomicznym), jakie narzędzia są w niej potrzebne. przepisy za to zupełnie nowe i z lepszymi zdjęciami.
zapiekanka oszczędna wg Pani Rejentowej
- gotowane mięso z rosołu,
 - 1 por,
 - 1 cebula,
 - 2 jajka,
 - 3 łyżki ostrego ketchupu,
 - 2 kopiaste łyżki wędzonego boczku,
 - olej,
 - ulubione zioła,
 - 8 średnich ziemniaków ugotowanych dzień wcześniej,
 - po 1 łyżce mąki ziemniaczanej i pszennej,
 - 1 szkl. utartego sera żółtego,
 - sól, pieprz
 
na oleju podsmażamy boczek, gdy się zrumieni wybieramy go łyżką cedzakową. na pozostały tłuszcz wrzucamy pokrojony w cienkie krążki por i w piórka cebulę i szklimy. potem dodajemy zmielone lub drobno pokrojone mięso, ketchup, oddzielone od żółtek białka, sól, pieprz i ulubione przyprawy. ziemniaki przeciskamy przez praskę i mieszamy z żółtkami, przyprawiamy. dzielimy na dwie nierówne części.
na dno wysmarowanego naczynia żaroodpornego układamy większą część ziemniaków, na to mięso i znowu ziemniaki. z wierzchu posypujemy skwarkami i startym serem. pieczemy ok. 30 min. w 180 st.C.
															
		