pieczony dorsz w stylu orientalnym

To jedno z najprostszych dań, jakie ostatnio dane było mi robić. Miksujemy marynatę, polewamy rybę i wstawiamy do piekarnika. Nie ma co zepsuć!

kuchnia orientalna,sos rybny, filety,

dorsz pieczony w stylu orientalnym

  • 1 kg filetów z dorsza, 
  • 4 łyżek oleju sezamowego,
  • 2 łyżki sosu rybnego,
  • 1 ząbek czosnku,
  • 0,5 łyżeczki płatków chilli,
  • 0,5 limonki i pasek skórki

Piekarnik rozgrzej do 200 st. C. Na blasze do pieczenia ułóż filety. Wszystkie pozostałe składniki zmiksuj na gładką masę i nią polej rybę. Piecz około 25 minut.

Zerknij tutaj rónież:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.