plan był taki:

znowu zaczynam codziennie (no najdalej co drugi dzień) dodawać przepisy, ale najpierw zmienię szablon. zmiana owszem udała się, głownie dzięki temu, że kurs na którym jestem dostarczył mi wielu chwil, w trakcie których mogłam bezmyślnie gapić się w ekran. a że tego nie lubię to zajęłam się bardziej pożytecznymi rzeczami. a przepisy zaczęłam dodawać… do teczki, z którą na kurs uczęszczam. tylko, że skończyły się nudy…

zupa, czosnek, cukinia, śmietanka, szczypior

zupa czosnkowa

  • 1,5 l bulionu, 
  • 2 ziemniaki, 
  • 2 posiekane cebule, 
  • 2 główki czosnku, 
  • kubek słodkiej śmietanki, 
  • pieprz ziołowy,
  • zioła prowansalskie, 
  • 1 średnia cukinia, 
  • pęczek szczypiorku
  • oliwa do smażenia

do gorącego bulionu dodać obrane, pokrojone ziemniaki, cebule i 1 obraną główkę czosnku. gotować 20 min., zmiksować. ponownie podgrzewać i jeszcze przed zagotowaniem dodać śmietankę i przeciśnięty przez praskę czosnek. przyprawić pieprzem i ziołami prowansalskimi.
cukinię pokroić na plasterki i zrumienić na oliwie. dodać ją do zupy, a na talerzach posypać szczypiorkiem.

Zerknij tutaj rónież:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.