rosół z tortellini

Zupa, okrzyknięta przez latorośl najlepszą zupą świata, nawet lepszą od ogórkowej i pomidorowej! Wiem, że to przede wszystkim obecność włoskich pierożków tak zadziałała, ale gdyby cokolwiek z samą zupą było nie tak, to od razu by o tym poinformowała.
Ta zupa, wbrew nazwie nie jest takim klasycznym rosołem. Nie wymaga też powolnego, długotrwałego gotowania.

zupa, bulion, jarzynowa, pierożki,zamiast makaronu,

zupa z tortellini

  • 3 l wywaru mięsnego,
  • 1 duża marchew,
  • 3 łodygi selera naciowego,
  • 1 cebula,
  • 3 ząbki czosnku, 
  • 250 g tortellini serowego,
  • 2 łyżki masła,
  • sól, pieprz,
  • natka pietruszki,
  • 100 g startego parmezanu

Wszystkie warzywa drobno posiekaj i uduś na maśle. Wlej bulion i gotuj 10 minut. Dopraw solą i pieprzem. Włóż tortellini, gotuj na wolnym ogniu do ich miękkości. Podawaj posypane drobno posiekaną natką i parmezanem.

Zerknij tutaj rónież:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.