sałatka selerowa

zanim się upiekły nasze majówkowe szaszłyki i warzywa na grillu zjedliśmy tę sałatkę na świeżych bagietkach. dzięki temu wytrzymaliśmy bez zaciśniętych żołądków i perspektywy pożarcia na wpół surowego mięsa 😉 a w takie upały, jak w tej chwili panują taka sałatka idealnie nadaje się na śniadanie lub kolację.

seler marynowany, czerwona fasola, czerwona cebula, jogurt

sałatka selerowo-fasolowa

  • 1 słoik marynowanego selera,
  • 400 g ugotowanej czerwonej fasoli,
  • 1 duża czerwona cebula,
  • 4 łyżki jogurtu greckiego,
  • 2 łyżki soku cytryny,
  • sól, pieprz
  • natka pietruszki

seler osączyć. cebulę pokroić w piórka. wymieszać wszystkie składniki z jogurtem. doprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem. posypać posiekaną natką.

Piknik majowy  Dania na zimno - czyli co jeść w upalne dni

Zerknij tutaj rónież:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.