śledź w majonezie z czerwoną cebulą

Skoro pogoda nie zachęca od jakiegoś czasu do gotowania, to przygotowałam coś na zimno! Śledzie! Niby z cebulką, ale dodatek sosu Worcestershire nadał im korzennego posmaku.

ryba, kuchnia szwedzka,chleb razowy,

śledź w sosie majonezowo-cebulowym

  • 4 łaty śledzia solonego,
  • 1 czerwona cebula,
  • 1 ząbek czosnku,
  • 100 ml majonezu,
  • 50 ml gęstej śmietany,
  • 1 łyżeczka sosu Worcestershire,
  • 1 łyżka musztardy

Śledzia pokrój w 1 cm paski. Cebulę drobno posiekaj. Czosnek przeciśnij przez praskę. Majonez wymieszaj ze śmietaną, sosem Worcestershire i musztardą, a następnie ze śledziami, cebulką i czosnkiem. Szczelnie przykryj i wstaw do lodówki na noc. Śledzie podaj z ciemnym chlebem i masłem.

Zerknij tutaj rónież:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.