spaghetti al tonno

na szybki obiad w 15 minut, dla wielbicieli tuńczyka i czarnych oliwek.

spaghetti z tuńczykiem

spaghetti z tuńczykiem i pomidorami

  • 2 ząbki czosnku, 
  • 1 mała cebula, 
  • 25 dkg tuńczyka w oleju, 
  • 1 puszka pomidorów lub 6 małych świeżych,
  • 40 dkg spaghetti, 
  • oliwa do smażenia, 
  • sól, pieprz, 
  • 2 łyżki porwanej świeżej bazylii, 
  • pół słoiczka czarnych oliwek 

cebulę drobno posiekać i zeszklić na oliwie. dodać pokrojone pomidory i posiekany czosnek. smażyć ok 5 min. przyprawić solą i pieprzem. dodać rozdrobnionego, osączonego tuńczyka, wymieszać i wyłączyć kuchenkę. polać ugotowane spaghetti, posypać bazylią i oliwkami. 

Zerknij tutaj rónież:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *