szpitalne menu

zasadniczo nie zmieniło się od 4 lat, kiedy to ostatni raz przebywałam w szpitalu. chleb z masłem i słone zupy o szarym kolorze. o żywienie chorych ma dbać ostatecznie jego rodzina, a nie państwo. wyobraźnia mogła więc do woli pracować 🙂

sałatka z melonem
35 dkg makaronu „kokardki”, 1 dojrzały jasno-żółty melon, puszka tuńczyka w oliwie, 1 jabłko, 1 czerwona cebula, 2 łyżki majonezu, 2 łyżki ketchupu, 2 łyżki soku z cytryny, sól, pieprz
Ugotować makaron. Obrany melon pokroić w kostkę 1×1 cm. Obrane jabłko pokroić w paski. Cebulę drobno posiekać. Tuńczyka rozdrobnić nie wylewając oleju, dodać ketchup, majonez i sok z cytryny, sól i pieprz. Wszystkie składniki wymieszać z sosem.

Zerknij tutaj rónież:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *