zapach korzeni

rekordu dobrych gospodyn domowych nie pobilam, ale w poltorej godziny wyprodukowalam pranie, obiad i ciasto. i zaraz z poczuciem dobrze spelnionego obowiazku zalegne na sofie przed tv (kod merkury), opychajac sie przy tym. przebojem wieczoru bedzie:

ciasto przedswiateczne
2 jajka, 1,5 szkl. cukru, 2,5 szkl. maki, 1 szkl. mleka, 1 szkl. prawdziwego dzemu (nie sklepowej galaretki), 1 szkl. oleju, 1 lyzka sody (czubata), przyprawy korzenne takie jak do piernika.
wszystko mieszamy ze soba i pieczemy 40 min. w duzej blaszce (180-200oC)

ps. przyprawie do piernika firmy prymat juz dziekujemy 🙁

janiolka, piątek, 10 grudnia 2004

Zerknij tutaj rónież:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *