pastafarianie nieortodoksyjny, czyli kochający makaron, a odrzucający wątki religijne będą bardzo usatysfakcjonowani dzisiejszym przepisem. patent na obiad w 15 minut znaleziony u anki w garnkach.
tagliatelle z boczkiem i cukinią
- 30 dag wędzonego boczku,
- 2 duże cebule,
- średnia cukinia,
- 25 dag makaronu wstążki,
- tymianek,
- sól, pieprz,
- 20 dag twardego sera do posypania gotowego dania
boczek, cebule i cukinię pokroić w kostkę. zrumienić na patelni boczek. dodać pokrojoną w cebulę, gdy się zeszkli dodać cukinię i tymianek. dusić, aż cukinia zmięknie. doprawić pieprzem i ewentualnie solą, jeśli boczek nie był dość słony. w międzyczasie ugotować makaron. odcedzony wymieszać z zawartością patelni i posypać startym serem.