makaron z boczkiem i cukinią

pastafarianie nieortodoksyjny, czyli kochający makaron, a odrzucający wątki religijne będą bardzo usatysfakcjonowani dzisiejszym przepisem. patent na obiad w 15 minut znaleziony u anki w garnkach.

tagliatelle z boczkiem i cukinią

tagliatelle z boczkiem i cukinią

  • 30 dag wędzonego boczku, 
  • 2 duże cebule, 
  • średnia cukinia, 
  • 25 dag makaronu wstążki, 
  • tymianek, 
  • sól, pieprz, 
  • 20 dag twardego sera do posypania gotowego dania

boczek, cebule i cukinię pokroić w kostkę. zrumienić na patelni boczek. dodać pokrojoną w cebulę, gdy się zeszkli dodać cukinię i tymianek. dusić, aż cukinia zmięknie. doprawić pieprzem i ewentualnie solą, jeśli boczek nie był dość słony. w międzyczasie ugotować makaron. odcedzony wymieszać z zawartością patelni i posypać startym serem.

Zerknij tutaj rónież:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *