niesłodkie na słodko

myślałam, że będzie trzeci wpis z zastosowaniem białej mąki, ale znalazłam karteluszek z przepisem Nigelli

sałatka z wątróbką drobiową
300 g wątróbki, 2 łyżki oliwy, pudełko rucoli, 1 łyżka octu sherry, 1 łyżeczka syropu klonowego*, sól morska w dużych kryształkach
rumienimy na oliwie oczyszczone wątróbki (w środku mogą pozostać różowe) i wyjmujemy je z niej. na ich miejsce wlewamy syrop i ocet, mieszamy. na umytej sałacie rozkładamy wątróbki, polewamy sosem i posypujemy solą.

 

* zamiast syropu klonowego użyłam syropu z buraków cukrowych, bo akurat taki miałam w lodówce, i świetnie się do tego nadał

Zerknij tutaj rónież:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *