sałatka ze szparagów z cieciorką, gotowaną rybą i sosem musztardowym

Dziś również sałatka ze szparagami, ale ze zdecydowanie większą ilością lekkich  składników. Taka sałatka to najlepszy obiad lub kolacja na gorące dni, która nie obciąży  żołądka i dostarczy odpowiednich wartości odżywczych.

ciecierzyca, sałata, jajka, tuńczyk, ryba,

sałatka ze szparagów, cieciorki, ryby i jajek

  • 500 g ugtowanych szparagów,
  • 300 g ugotowanej cieciorki,
  • 3 ugotowane na twardo jajka,
  • 200 g gotowanej ryby,
  • 300 g dowolnej sałaty (może być mieszanka)

sos musztardowy

  • sok z 1 cytryny,
  • 3 łyżki oliwy z oliwek,
  • 1 łyżka musztardy,
  • sól, pieprz

Szparagi oprócz główek pokrój na 2, cm skośne kawałki, jajka na ćwiartki. Rybę porwij na kawałki 2 widelcami, a sałatę rękoma. Wymieszaj składniki sosu. Wszystkie składniki sałatki, oprócz jajek, wymieszaj ze sobą i sosem. Jajka ułóż z wierzchu.

Zerknij tutaj rónież:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.