to już kiedyś było, ale co tam, nieprzyzwoicie dobre, więc powtarzam

coś z kategorii „obiad w pół godziny”, bo choć samo gotowanie zajmuje mniej, to trzeba brukselkę oczyścić, większe przekroić na pół itd., a to wszystko zajmuje czas.

brukselka duszona z boczkiem

brukselka z boczkiem

  • 0,5 kg brukselki przekrojonej na pół, 
  • 10 dag boczku, 
  • cebula, 
  • 0,5 szkl. bulionu warzywnego, 
  • sól, pieprz

cebulę kroi się w piórka, boczek w paseczki i smaży razem na złoto. do tego wrzuca się brukselkę (małe w całości, większe na pół, ale nie docięte do końca – wtedy połówki trzymają się razem i ładniej to wygląda), wlewa bulion i przyprawia. po czym gotuje się ok. 10 min. i już.

akcja kulinarna: Zimowe szaleństwa

Zerknij tutaj rónież:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *